06 Ocak 2009, 13:24:47
Toplam Mesaj Sayısı:
281
Toplam Konu Sayısı:
165
Toplam Üye Sayısı:
110
Son üye:
avanti
Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Giriş Yap
>
Y O R U M L A R
>
MOTORLU ARAÇLAR
>
OTOMOBİLLER
>
PEUGEOT 207 Almayı Düşünenler İçin Yorumlarım
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: PEUGEOT 207 Almayı Düşünenler İçin Yorumlarım (Okunma Sayısı 22 defa)
05 Temmuz 2008, 16:38:43
aklidenge
Yeni Üye
PEUGEOT 207 Almayı Düşünenler İçin Yorumlarım
«
:
05 Temmuz 2008, 16:38:43 »
Merhabalar,
8 aydır 207 1.4 HDI kullanıyorum ve sanırım artık araç hakkında yorum yapabilecek duruma geldm.. Ve bu sınıftaki araçların hemen hepsini kullandım.
İÇ MEKAN VE DİZAYN :
Öncelikle araç dış görünüş olarak bence çok şık, sınıfındaki diğer araçlarla kıyasladığınızda bu fark hemen gözünüze çarpıyor. ama buna rağmen iç dizayn ve konsol zayıf kalıyor. sürücü koltuğundan torpido gözüne ulaşmak için uzun kollara sahip olmanız gerekiyor. iç mekanda kullanılan malzeme kalitesi de bence sınıfındaki araçlara göre biraz daha düşük, özellikle orta konsoldaki bazı işçilik hataları hemen göze çarpıyor. Yine yol bilgisayrındaki verileri değiştiren koldaki düğme birkaç aylık kullanım sonunda duyarsızlaştı. Eşimde yine bu sınıfta bir araç olan volkswagen polo var. bu araçla kıyasladığım zaman özellikle plastiğin kalitesi farkedilir biçimde düşük. İç mekan olarak 207 bu konseptteki araçların büyüme trendine bağlı kalınarak bir miktar büyütülmüş, yine polo ile kıyasladığınızda 207 bence daha ferah bir iç hacme sahip..
TEKNİK VERİLER:
207’lerin 1.4 HDI ve yine bir arkadaşımın aracı olan 1.4 90 hp benzinli olan modelini kullanma fırsatım oldu ama yine bu iki modeli sınıfındaki rakipleriyle kıyaslayacağım.
Motor performansı bence sınıfındaki araçlarla kıyaslandığında rakipleriyle mücadele edebilecek konumda.. Zira bu konuda öncelikle sizin bir araçtan ne beklediğiniz çok önemli. Bence motor performansı bu sınıftaki bir araç satın alanın beklentilerini karşılayabilecek düzeyde. Ancak dizel olan modelin motor performansıının doğal olarak daha iyi olduğu görüldü.
YOL TUTUŞU:
Aracın bir diğer eksisi ise virajlarda gerçekten olması gereknden fazla savrulması, ki bence bu 207’nin en büyük eksisi. Özellikle bol dönemeçli yollarda dikkat etmek gerekiyor. Polo ve Corsa bence bu konuda 207 ‘den daha başarılı, virajlarda biraz daha güven veriyor bence..
FREN MESAFESİ:
Frenler genel olarak sınıfındaki araçlardan çok daha başarılı.. Aynı ortamda Polo ile amatörde olsa kıyaslama şansım oldu ve kesinlikle bu aracın fren mesafesinin farkedilir biçimde daha iyi olduğunu gördüm. Peugeot bu anlamda gerçekten iyi bir araç ortaya çıkarmış..
VİTES GEÇİŞLERİ:
Vites aralıkları çok uzun ve bence kesinlikle ergonomik değil. Birkaç gün Polo kullanıp sonra 207'yi kullandıktan sonra vitesleri geçiremez hale geliyorum. Özellikle 1. ve 2. vites geçişleri hiç hoşuma gitmedi. İyice sola dayamak gerekiyor ki bu da ergonomiyi bozmuş. Aralıklar daha kısa tutulabilirdi diye düşünüyorum.. Bu anlamda rakibi Corsa'nın da daha başarılı olduğunu gördüm.
RADYO:
Evet arkadaşlar şimdi bu da neyin nesi diyeniniz olabilir ama anlayamadığım biçimde radyo gerçekten kötü çekiyor. Aynı yerde yan yana durmakta olan Polo’nun radyosu aynı frekansı cızırtısız bir biçimde çektiği halde 207 ‘de cızırtı vardı ki test ettiğimiz radyo, frekjansı güçlü olan radyo kanallarından biriydi. Bu konuda böylesine bir nüansın olması belki önemsiz ama şaşırtıcı..
klima VE ÇEKİŞ GÜCÜ:
Klima’nın motor performansına çok da aman aman bir etki ettiği söylenemez ki yine sınıfındaki rakibi Corsa bu konuda 207 ‘den daha başarısız. Klima ve benzin tüketimi arasındaki farkı çok fazla test etme şansım olmadı ancak performansı fazla etkilemediği açık, Corsa ile karşılaştırıldığında rahat biçimde görülüyor.
YAKIT TÜKETİMİ:
HDI motorun mazot tüketimi bence çok da iyi değil. Zira 8-9 lt mazotla 100 KM yol yapabildiğimi görünce çok da ekonomik olmadığı gün gibi ortada..
Benden şimdilik bu kadar, yine önümüzdeki günlerde farkettiğim artıları ve eksileri yazacağım. Sizlerde görüşlerinizi beyan ederseniz almayı düşünennler için iyi bir kaynak olabilir diye düşündüm. Diğer başlık altına yazmadım çünkü orası daha çok fun club haline dönüşmüş. Araç sahipleri fotolarını falan koymuşlar, araca yaptırdıkları ve yaptıracakları modifikasyonlardan bahsetmişler.
09 Temmuz 2008, 22:11:13
realperest
Administrator
Eski Üye
Ynt: PEUGEOT 207 Almayı Düşünenler İçin Yorumlarım
«
Yanıtla #1 :
09 Temmuz 2008, 22:11:13 »
Açıklayıcı ve detaylı yorumun için çok teşekkürler.
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
B A Ş L A R K E N
=> BU FORUM UN AMACLARI
=> ÖNERİ VE İSTEKLERİNİZ
Y O R U M L A R
=> BİLGİSAYARLAR VE BİLEŞENLERİ
===> MASA ÜSTÜ BİLGİSAYARLAR
===> TAŞINABİLİR BİLGİSAYARLAR
===> DONANIM ÜRÜNLERİ
===> YAZILIM ÜRÜNLERİ
===> ÇEVRE BİRİMLERİ
===> ---> ANKETLER <---
=> ELEKTRONİK ÜRÜNLER
===> FOTOGRAF MAKİNASI & KAMERA
===> TELEFONLAR
=====> CEP TELEFONU , PALM, DİĞER CİHAZLAR
=====> TELEFON AKSESUARLARI
===> EV ELEKTRONİĞİ
===> OFİS ELEKTRONİĞİ
===> ---> ANKETLER <---
=> MOBİLYA & EV TEKSTİLİ VE ARAÇ-GEREÇLERİ
===> MOBİLYALAR
===> BEYAZ EŞYALAR
===> MUTFAK ALETLERİ
===> EV TEKSTİL ÜRÜNLERİ
===> ELEKTRİKLİ ALETLER
===> DİĞER EV ARAÇ GEREÇLERİ
===> ---> ANKETLER <---
=> MOTORLU ARAÇLAR
===> OTOMOBİLLER
===> TİCARİ ARAÇLAR
===> MOTOR DÜNYASI
===> AKARYAKIT ÜRÜNLERİ
===> LASTİK & AKSESUAR VB...
===> ---> ANKETLER <---
=> GİYİM & AKSESUAR
===> GİYİM
===> AKSESUAR & TAKI & SAAT
===> ---> ANKETLER <---
=> TURİZM HİZMETLERİ & TATİL BÖLGELERİ & HOTEL & RESTAURANT
===> TATİL YÖRELERİ
===> HOTEL VE TATİL KÖYLERİ
===> TUR OPERATÖRLERİ
===> RESTAURANT & LOKANTA
===> EĞLENCE MEKANLARI
===> ---> ANKETLER <---
=> BEBEK VE ÇOCUK ÜRÜNLERİ
===> BEBEK ÜRÜNLERİ
===> ÇOCUK ÜRÜNLERİ
===> ---> ANKETLER <---
=> SAĞLIK & KİŞİSEL BAKIM
===> SAĞLIK ÜRÜNLERİ
===> SAĞLIK HİZMETLERİ
===> KİŞİSEL BAKIM ÜRÜNLERİ
===> KOZMETİK ÜRÜNLER
===> ---> ANKETLER <---
=> GIDA & YİYECEK & İÇECEK ÜRÜNLERİ
===> YİYECEKLER
===> İÇECEK ÜRÜNLERİ
===> MEYVA & SEBZE
===> HAZIR ÜRÜNLER
===> DİĞER GIDA ÜRÜNLERİ
=> MAĞAZACILIK VE PERAKENDE SATICILARI
===> ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ
===> İNTERNET MAĞAZALARI
===> TEKNOLOJİ MAĞAZALARI
===> HİPERMARKETLER
===> ---> ANKETLER <---
=> İLETİŞİM HİZMETLERİ ( TELEFON & WEB & İNTERNET )
===> TELEFON HİZMETLERİ
===> HOSTİNG & DOMAİN & SERVER HİZMETLERİ
===> İNTERNET ERİŞİMİ HİZMETLERİ
===> WEB TASARIM DİZAYN HİZMETLERİ
===> ---> ANKETLER <---
=> HOBİ & MÜZİK & FİLM & KİTAP & SANAT
===> HOBİ
===> MÜZİK
===> FİLM
===> KİTAP
===> SANAT
===> GAZETE & DERGİ & MECMUA