Logo
06 Ocak 2009, 05:00:03

Yeni mesaj varToplam Mesaj Sayısı: 280
Yeni mesaj varToplam Konu Sayısı: 165
Yeni mesaj varToplam Üye Sayısı: 110
Yeni mesaj varSon üye: avanti
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Microsoft İnternet Explorer  (Okunma Sayısı 66 defa)
16 Haziran 2008, 04:59:57
Müslüm YILDIRIM
Administrator
Yeni Üye

E-Posta
« : 16 Haziran 2008, 04:59:57 »

Merhaba arkadaşlar ben bir yazılımcı ve webmaster oalrak size şiddetle micorosoft internet explorer 7 kullanmanızı tavsiye ediyorum. çalışmalarımda 3 farklı explorer kullanırım. 1. si microsoft internet exploerer 6, 2. si FireFox 2.0.0.1.4 3. su ise microsoft internet explorer 7
evet bu 3 explorerden en iyisi bence microsoft internet explorer 7 dir hemen sebeplerini sırayalayalım
microsoft internet explorer 7 de çalışian kodlardan bir kısmı firefox da çalışmıyor ki bu kısım dinamik bir sitenin asıl kimliğini ortaya koyan çekirdek kodlardır. bu çok büyük bir dezavantaj örneiğin bir web sitesini gezerken profiliniz bölümüne girdiniz ve profilinze en sevdiğiniz resmi eklemek istiyorsunuz bunu firefoxta yapamıyorsunuz. :S elbetteki her sitede bu geçerli değil ama asp ile kodlanmış sitelerde büyük oranda bu sıkıntıyı yaşarsınız yada bir arama kriteri belirlediniz ve ara tuşuna bastınız kriterinize hiç alakası olmayan bir sürü ıvır zıvır geldi ve aradığınızı bulamadınız hayal kırıklığına uğradınız. ayrıca firefox un diğer bir dez avantajı webmaster özene bezene siteyi tasarladı göz zevkine uygun ve yumuşak hatlar kullandı tablolarında ve birçok tablonun kenarlığı görünmeyecek durumda ayarlandı site mükemmel. gel gelelim firefox bu görünmeyen tablo kenarlıklarını gözümüze gözümüse sokuyor :s illaki burada bir kenarlık var diyor. tamam varda tasarımcı siteyi tasarlarken bu kenarlığı gizlemiş. illaki tasarımı bozmanın göz zevkimizin içiene etmenin ne anlamı var. bu dez avantaj bir bakıma microsoft internet explorer 6 içinde geçerli microsoft internet explorer 7  de çok yumuşak ve göz tırmalamayan hatlar görünüyorken microsoft internet explorer 6 da olabildiğince siyah ve keskin görünüyor bu hatlar. ve performansa gelince bence 3 exploreri aktif kullanan hem kullanıcı hemde tasarımcı oalrak her bakıma microsoft internet explorer 7 nin üstünşüğü tartışılmaz.

saygılar iyi forumlar.
19 Haziran 2008, 12:28:27
realperest
Administrator
Eski Üye

E-Posta
« Yanıtla #1 : 19 Haziran 2008, 12:28:27 »

Evet, bende katılıyorum.

Ama  Microsoft' u bu konuda eleştirmeden geçemeyeceğim, madem ki lidersin bazı şeyleri önce sen yapmalısın, ne kadar basit bi mantık şu  ie7 deki  sayfa sekmeleri ama bunu senelerden beri yapamadı (yapamadı derken akıl edemedi demek istiyorum) microsoft  önce  firefox yaptı, sonra bizimkiler görünce ekledi.  Lider olmak bu değil ki ...... sen bulacaksın, sen yapacaksın  ötekiler arkadndan seni takip etmeye zorlanacak.

Microsoft  un işi önümüzdeki dönemlerde zor gibi geliyor bana......

23 Haziran 2008, 15:58:39
Müslüm YILDIRIM
Administrator
Yeni Üye

E-Posta
« Yanıtla #2 : 23 Haziran 2008, 15:58:39 »

Evet, bende katılıyorum.

Ama  Microsoft' u bu konuda eleştirmeden geçemeyeceğim, madem ki lidersin bazı şeyleri önce sen yapmalısın, ne kadar basit bi mantık şu  ie7 deki  sayfa sekmeleri ama bunu senelerden beri yapamadı (yapamadı derken akıl edemedi demek istiyorum) microsoft  önce  firefox yaptı, sonra bizimkiler görünce ekledi.  Lider olmak bu değil ki ...... sen bulacaksın, sen yapacaksın  ötekiler arkadndan seni takip etmeye zorlanacak.

Microsoft  un işi önümüzdeki dönemlerde zor gibi geliyor bana......

Evet bu konuda çok haklısın realperest ve görüyorumki microsoft hala firefox kadar etkili olan bir sekme sistemi oluşturabilmiş değil. Firefoxta siteden gelen eni pencerede aç komutunu firefox yeni sekmede aç olarak algılıyor ve bu birçok sayfa açarak karmaşa yaratma olayından kullanıcıyı otomatikman kurtarıyor. fakat microsoft ie 7 de yeni pencerede aç komutuyla birlikte firefox gibi yeni sekmede açmıyor komut olduğu gibi yeni bir pencere açıyor linke mouse nin orta scroll tuşu ile tıklarsanız ancak bu şekilde yeni sekmede açıyor . belkide tam benzerlikten kaçınıyor microsoft eğer bizde bunu firefox gibi yaparsak kopyaladığımız dedikodusu olur diye düşünüyorlar belkide ama bu konuda şu anda firefox daha başarılı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: