Arkadaşlar Ben tarafsız bir N95 GB kullanıcısı olarak Sevgilime Iphone adım , Abimde dün Omnia aldı : )
Teknolojiden onlardan daha ileri olduğum için tüm ayarları programları,oyunları ben kuruyorum : ) Karşılaştırmayı görüncede yardımım dokunur belkim dedim... 1)Iphone Ekranı dokunma hissi hiç bir makinada yok..Omnia biraz daha zayıf fakat yeni update inde daha iyiymiş o konuya daha el atmadım
2)Ekran kalitesi tartışılmaz yine Iphone daha iyi...Omnia ekran kalitesi belki daha düşük olabilir ama şarj açısından büyük üstünlük sağlıyor o ayrı madde olacak
3)Kulaklıkla Müzik dinlerken Iphone'a Omnia değil hiç bir telefon/PDA yetişemez

Ancak ve ancak MP3 Playerlar yarıştırılabilinir.
4)Pil Ömrü Kağıt üzerinde Omnia deniyor ki doğru...Iphone çok kurcalamaya gelmiyor..
5)Fotoğraf kalitesi olarak Omnia ve Iphone çok farklı kulvarlarda...Iphone yaklaşamaz böyle bir kaliteye
(Hatta Benim N95 8GB'dan daha iyi ona morelim çok bozuldu

)
6)Video kalitesi Omnia ya rakip değil zaten

Bu arada Omnia ' da Slow Motions(YAvaş çekim) var çok eğlenceli
7)Wifi çekim kuvveti Omnia yı test etmedim ama Iphone çekim gücü iyi değil.Hatta kötü..N95 8GB ım ile kafenin bir yerinde 2-3 çizgi bağlantı görüyorsam orada Iphone çekmiyor : )

İnternette gezme işlemi ise Ominia yı denemedim ama şunu söyliyebilirim Iphone daha iyidir...Fakat ominia da Çok kullanışlı bir Mouse' var
9)Iphone 'un klavyesi çok kullanışlı...Amam velakin Ominia 'nın klavyesi tek değil

Bir sürü klavyesi var...Hatta bir tanesi var ki çok kullanışlı...Tek ellede hızlı kullanılıyor yani...Bu konuda Ominia daha başarılı...
10)Zil sesi Iphone berbat...Tek kelime ile berbat...Ominia Bangır bangır
11)Iphone ile yapılabilecekler sınırlı iken Ominia da sınırsız gibi ...
Bundan sonra sıralandırma yapmıyorum çünkü Omianın özellikleri devam ederken Iphone'nun özellikleri bitmiş oluyor
Özetle şunu diyebilirim...
*Iphone sadece bir müzik çalar + internette sörf ederken zevk + dokunmatik sadece parmakla yapılabilir +telefon(multi media mesaj yok?

Belki programla hallediliyordur ama bakmadım)
*Ominia ise Fotoğraf(çok gelişmiş bir yazılımı var) + Video + İnternette sörf yaparken zevk + dokunmatik ekranı parmakla olduğu kadar kalemede ihtiyaç duyuyor fakat akıllı faresi bu eksiğini çabuk kapatıyor + Telefon olarak her özellik var + Yüzlerce programa internetten hemen ulaşılabiliniyor+GPS için yine seçenek çok fazla ve Bedava

+Ofis Programları hepsi mevcut+Oyundu şuydu buydu bol + Divx filmleri Convert etmeden yani boyutu küçültmeden attım çalıştırdı hayrete düştüm

+ Tipik bir windows kullanıyorsunuz karışık,geliştirilebilinir,uğraşmayı sevenler için 10 numara
Ominia nın kesin daha çok özelliği vardır ama tam olarak kurcalamadım ve bu haliyle bile benim aklımı çeldi...Şuan telefonu bekliyorum gelince alıcam : )
Iphone daha basit kaliyor...Daha kaliteli,hızlı bir ara yüze sahip..Duru ve sade...
Ominia ekran Iphone kadar kalite değil...Iphone göre ağır kalıyor...Ama özellikleri unutturuyor valla

Kurcalamakdan zevk alıyorum