Logo
06 Ocak 2009, 09:46:46

Yeni mesaj varToplam Mesaj Sayısı: 280
Yeni mesaj varToplam Konu Sayısı: 165
Yeni mesaj varToplam Üye Sayısı: 110
Yeni mesaj varSon üye: avanti
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: iPhone (3G) / SAMSUNG OMNIA ?????  (Okunma Sayısı 35 defa)
29 Ekim 2008, 21:47:13
turker
Yeni Üye
*

E-Posta
« : 29 Ekim 2008, 21:47:13 »

MERHABA.

HANGİSİNİ TERCİH EDERSİNİZ. KULLANAN VAR MI ? BEN İKİSİNİDE KULLANMADIM AMA REKLAMLARIN ETKİSİ İLE IPHONE ALIRIM AMA  YİNEDE KULLANAN DAHA İYİ BİLİR

30 Ekim 2008, 00:01:30
aklidenge
Yeni Üye
*

« Yanıtla #1 : 30 Ekim 2008, 00:01:30 »

Arkadaşlar Ben tarafsız bir N95 GB kullanıcısı olarak Sevgilime Iphone adım , Abimde dün Omnia aldı : )
Teknolojiden onlardan daha ileri olduğum için tüm ayarları programları,oyunları ben kuruyorum : ) Karşılaştırmayı görüncede yardımım dokunur belkim dedim...

1)Iphone Ekranı dokunma hissi hiç bir makinada yok..Omnia biraz daha zayıf fakat yeni update inde daha iyiymiş o konuya daha el atmadım Gülümseme
2)Ekran kalitesi tartışılmaz yine Iphone daha iyi...Omnia ekran kalitesi belki daha düşük olabilir ama şarj açısından büyük üstünlük sağlıyor o ayrı madde olacak Gülümseme
3)Kulaklıkla Müzik dinlerken Iphone'a Omnia değil hiç bir telefon/PDA yetişemez Gülümseme Ancak ve ancak MP3 Playerlar yarıştırılabilinir.
4)Pil Ömrü Kağıt üzerinde Omnia deniyor ki doğru...Iphone çok kurcalamaya gelmiyor..
5)Fotoğraf kalitesi olarak Omnia ve Iphone çok farklı kulvarlarda...Iphone yaklaşamaz böyle bir kaliteye Gülümseme
(Hatta Benim N95 8GB'dan daha iyi ona morelim çok bozuldu Gülümseme )
6)Video kalitesi Omnia ya rakip değil zaten Gülümseme Bu arada Omnia ' da Slow Motions(YAvaş çekim) var çok eğlenceli Gülümseme
7)Wifi çekim kuvveti Omnia yı test etmedim ama Iphone çekim gücü iyi değil.Hatta kötü..N95 8GB ım ile kafenin bir yerinde 2-3 çizgi bağlantı görüyorsam orada Iphone çekmiyor : )
Karizmatikİnternette gezme işlemi ise Ominia yı denemedim ama şunu söyliyebilirim Iphone daha iyidir...Fakat ominia da Çok kullanışlı bir Mouse' var Gülümseme
9)Iphone 'un klavyesi çok kullanışlı...Amam velakin Ominia 'nın klavyesi tek değil Gülümseme Bir sürü klavyesi var...Hatta bir tanesi var ki çok kullanışlı...Tek ellede hızlı kullanılıyor yani...Bu konuda Ominia daha başarılı...Gülümseme
10)Zil sesi Iphone berbat...Tek kelime ile berbat...Ominia Bangır bangır Gülümseme
11)Iphone ile yapılabilecekler sınırlı iken Ominia da sınırsız gibi ...

Bundan sonra sıralandırma yapmıyorum çünkü Omianın özellikleri devam ederken Iphone'nun özellikleri bitmiş oluyor Gülümseme

Özetle şunu diyebilirim...

*Iphone sadece bir müzik çalar + internette sörf ederken zevk + dokunmatik sadece parmakla yapılabilir +telefon(multi media mesaj yok?Ney Belki programla hallediliyordur ama bakmadım)

*Ominia ise Fotoğraf(çok gelişmiş bir yazılımı var) + Video + İnternette sörf yaparken zevk + dokunmatik ekranı parmakla olduğu kadar kalemede ihtiyaç duyuyor fakat akıllı faresi bu eksiğini çabuk kapatıyor + Telefon olarak her özellik var + Yüzlerce programa internetten hemen ulaşılabiliniyor+GPS için yine seçenek çok fazla ve Bedava Gülümseme+Ofis Programları hepsi mevcut+Oyundu şuydu buydu bol + Divx filmleri Convert etmeden yani boyutu küçültmeden attım çalıştırdı hayrete düştüm Gülümseme + Tipik bir windows kullanıyorsunuz karışık,geliştirilebilinir,uğraşmayı sevenler için 10 numara Gülümseme

Ominia nın kesin daha çok özelliği vardır ama tam olarak kurcalamadım ve bu haliyle bile benim aklımı çeldi...Şuan telefonu bekliyorum gelince alıcam : )
Iphone daha basit kaliyor...Daha kaliteli,hızlı bir ara yüze sahip..Duru ve sade...
Ominia ekran Iphone kadar kalite değil...Iphone göre ağır kalıyor...Ama özellikleri unutturuyor valla Gülümseme Kurcalamakdan zevk alıyorum Gülümseme

30 Ekim 2008, 20:35:40
tamermerta
Yeni Üye
*

E-Posta
« Yanıtla #2 : 30 Ekim 2008, 20:35:40 »

Arkadaşlar iPhone için yazdığım şeyi buraya kopyalamak isterim çünkü birçok insan bu cihazı yanlış tanımlıyor...

benim telefonumdan (smartphonumdan yada herneyse) beklentilerim hep yüksek olmuştur şimdiye kadar hep en iyisini almışımdır(şimdi diyeceksin sana göre en iyi...peki öyle olsun)ama özellikle symbiana son zamanlarda çok alışmama ve belli bir düzen kurmama rağmen,,iphone birdenbire bütün o düzeni aldı kendininkini yerleştirdi...yani iphone çok şey değiştiriyor kullandığında...ben ilk iphone çıktığında uzun bir süre içimden "bu adamlar dalga mı geçiyor bluetooth yok gibi,mms yok o yok bu yok??" dedim ama iphone kullandıktan sonra farkettim ki meğersem ben telefonumu bunlar için kullanmıyormuşum... Symbian&PPC

cihazda olupta kullandığım hiç bir cihazda bulamadığım şeyler

*Ben cihazlarıma hep çizgiromanlarımı(PDF) yükleyip ordan okurum(ör; yolculuk esnasında)iphone dan bütün cihazlarımda (buna güçlü PPC ve Symbianlı cihazlar dahildir ör;Dell 51v,Nokia E90)kasıntılı olan sistemle hiç zevkle okuyamadm ve çok yavaştı çoğu zaman yarım kalıyordu...Ama iphone la bütün pdf lerim çok daha hızlı bir şekilde çalışıyor ve parmak hareketleriyle büyütüp küçültmeyi hiç bişeye değişmem(üstelik bütün dosyalar bırakıldı yerden devam ediyor)hayatımda ilk defa işte bu cihazla bunu tam anlamıyla yapabilirim edim

*iphone oyunları...kaliteli birsürü oyunlar yükledim,,örneğin en son yüklediğim Asphalt 4 oyununu oynarken oyuna dalmışım ve bi snliğne elimdekinin PSP olduğunu sandım (aynı renklerde olmasıda buna etken )sonra eski telefonlarıma bir baktım hiç biri iphonedaki oyun zevkini veremez...yani cihazı kullanırken büyüleniyorsunuz

*Ben piano çalmayı çok severim ki bunu daha önceki cihazlarımdaki yüklü pianolarla iphonedaki pianonun alakası yok...sanki gerçek piano taşıyorm cebimde... (bu özelliği belki olmazsa olmaz değil ama diğer herşeyle birleştiğinde iphonu olmassa olmaz yapıyor benim için)

*Ipod olarak kullanılması...eskiden ipodum vardı ama şimdi tek cihaza indi herşey bu inanlmaz keyif veriyor..****/Mpeg4 çalarım herzaman heryerde yanımda ki diğer cihazlarla kıyaslamak istemiyorum çünkü ipodun müzik yazılımı ve o dev ekranıyla izlenilen filmler çok başka...

*Kron Euro... hesapları ve Hava durumu direk içinde yüklü(tabi bunlar bütün cihazlara yüklenebiliyor ama iphone daki hepsinden çok daha pratik çalışıyor)

*Menü tarzı bütün cihazlardan en az 2 kat daha rahat...bikere en güzeli menü tuşuna basmak zorunda değilsin çünkü zaten herşey menüde ve sayfa sayfa programları ayırmak klasörlemekten çok daha rahat...ve en altta en çok kullandığınız 4 adet program yeri var, hiç biyere girmeden sürekli elinizin altında

*Tuşlar...sesli sessiz tuşu çok kullanışlı ses yapmaman gereken biyerdeysen kaydr tuşu bitti(bu bide Treo650 de vardı)inanın bunu mms ten 1000x kat daha çok kullanıyorum...ve cihazın kilidi etkinken iki defa home tuşuna bastığında çalan şarkının ileri play geri menüsü çıkması bu çok basitmiş gibi gözüksede mp3 olarak kullanıyorsanız çook işe yarıyr parça değiştirmek için

*İnternet...ppc lerin explorer ını kıyaslamıyorum bile symbianın tarayıcısı ise iphonunkine göre çok kasıntılı geliyr artık...iphone da ileri geri yeni pencere açma ve parmakla zoomla ma olayı herşeyi değiştiriyor,,ve insana cepte interneti sevdiriyor

*itunes un pc de istediğiniz foto klasörlerini çabucak cihazın ekranına göre çevirip cihaza yüklemesi(bu ipod özelliği)mesela bu özellik benim için vazgeçilmez atıyorum yazın dijital fotomla çektiklerimi klasör haline getirip cihaza atıyrsun (sanki bunu her cihaz yapabiliyormuş gibi gözüksede hiç bir cihaz ekranına göre çevrilmeden,fotoları 1sn bile beklemeden aralarında geçiş yapamaz ve zoomlayamaz) itunesun bu özelliği bukadar stabil başka cihazda varmı?

*Cihaza yüklediğim eğlenceli programlar (ör;yüz bozma olayları(real artist) club ritimleri oluşturma ve bunları ringtone yapabilme..cizim programları,..bisürü şey)

*Youtube...Mükemmel bir youtube entegrasyonu kullandığım tüm cihazlardan çok daha stabil çalışıyor

bu saydıklarımı hiç bir cihaz iphonun yaptığı gibi yapmıyor...iphone nun nasıl bişey olduğunu anlatmaya çalışırken kelime bulmakta zorlanıyorm çünkü diğer cihazlardaki gibi "kağıtta özellikleri" pek yok...yani size 3g 5mpx kamerası gibi özellikler olsa sadece,bu yazıyı çok daha rahat yazardım(yapacağım şey özellik listelemek olurdu) ama iphone u iyice kullanmadan bişey söylememek gerek

"""""ama şunuda söyleyeym cihazı iş ağırlıklı kullanmak isteyen insana (şuanlık) tavsiye etmem çünkü o konuda symbian ve windows a göre çok zayıf...

30 Ekim 2008, 22:31:54
tivosh
Yeni Üye
*

E-Posta
« Yanıtla #3 : 30 Ekim 2008, 22:31:54 »

OMNIA'nın yeni bir artısı, internet tarayıcısın da artık Flash desteği geliyor. (OPERA ile)

iPhone, 3G özelliklerinde çok büyük eksiklikleri olan bir telefon fonkyonu da gören bir iPod Touch.

OMNIA ise tam 3G özelliklerini destekleyen telefon olarak da çalışan bir cep bilgisayarı.

Bu ikisinin kıyaslanması sözkonusu teknik olarak mümkün değildir. Ekranları, ses kalitesi, kasası, tuş takımı vs. karşılaştırılabilinir ancak; iki cihaz birlikte rakip olarak karşılıştırılamaz.

Hangi cihazın sunduğu özelliklere ihtiyacınız varsa, onu tercih edersiniz, bence bukadar basit.
Touch Diamond ile OMNIA yı karşılaştırmak çok daha mantıklı.

Ve evet, iPhone un kulvarında şu anda başka bir cihaz daha yok kıyaslanabilinecek. Ama olmaması iPhone için bir marifet değil. Bunu prestiij ve mükemmellik kaynağı görmekte garip. OMNIA ve benzeri fiyatlarda birçok cihazı alabilen kişilerin çoğu isteseler iPhone u alabilirken gördüğünüz gibi almıyorlar. Herkesin ihtiyacı kendini ilgilendirir, tercihi de o doğrultuda yönlenir..
03 Aralık 2008, 20:37:31
ydilbaz
Administrator
Yeni Üye

« Yanıtla #4 : 03 Aralık 2008, 20:37:31 »

iphone u kullanıpta sevmeyen kimseye rastlamadım hatta sevmekden öte duygusal bir bağ oluşuyor diyebilirim...jailbreak yaptığınız takdirde telefonu elinizden bırakmanız imkansız , bu telefon için üretilen programları gördüğünüzde gördüklerinize inanmakta zorluk çekeceğinizden eminim ...air mouse,tunewiki,shazam ve daha birçok harika program...telefonun tek eksik yanı 2 mp lik kamerası , onun dışında çok önemli bir eksik donanımı yok...ama kişiden kişiye değişecek eksiklikler elbetteki olacaktır ama bunu da tam anlamıyla yerine getirecek bir telefon üretilmedi ve üretilemezde ...bu arada omnia da kullandım ve iphone la kıyaslamak iphonea kesinlikle haksızlık olur...muhteşem bir yazılım,karizmatik tasarım,multimedya canavarı bir telefon istiyorsanız tam size göre bir telefon...
04 Ocak 2009, 01:02:41
ydilbaz
Administrator
Yeni Üye

« Yanıtla #5 : 04 Ocak 2009, 01:02:41 »

arkadaşlar öncelikle iphone diğer telefonlarla kıyaslamaktan vazgeçin derim ben çünkü herşeyiyle farklı bir alet... ben iphone ve omnia nın ikisini yanyana kullanıp kıyasladım iphone da menüler o kadar hızlı ve rahat algılıyorkı omnia çok gerisinde kalıyor... omnia nın 5 mp olmasına hıç kanmayın birde iphoneun internet olayı var üstüne hiçbir telefon tanımam... tabiki kusursuz değil bazı özellikleri olsa süper olurdu ama yinede alınabilir ve bu kadar ezilmeyi kesinlikle haketmiyor... iphone yılın en iyi elektronik aletlerinde 3.sırayı aldı... bir başka telefon yok bu kategoride... yinede herkes kendi bilir tabi Gülümseme

04 Ocak 2009, 14:09:18
bilge
Yeni Üye
*

E-Posta
« Yanıtla #6 : 04 Ocak 2009, 14:09:18 »

i900 u 1 ay kadar once Bimeks den satin aldim. (beklemek istemedim) 2 hafta kadar kullanmaya calistim. Daha once HP PDA kullandigim icin ilk asamada cok iyi gibi geldi. Ancak sonrasinda bir arkadasimin iPhone ununu birkac saat kurcalayinca aradaki farki anladim. Ve sahibinden.com uzerinden i900 veya N96 ile takas yapabilecegini belirten bir arkadas ile i900 u verip iPhone 3G 8GB ile takas yaptim. Deneyimlerimi paylasayim;
1. i900 un ekrani asla iPhone ile kiyaslanamaz. Yanlis algilamaya cok musait, scroll etmek istediginizde uygulamaya girmesi, menu lerde dolasirken ufacik simgelerle debelenmek vs.
2. Fotograf icin 5MP denmesine ragmen iPhone un 2MP fotograflari ile fark yok. Zaten telefon ile cektigim fotografi print etmek icin bile 2MP yeterli oluyor. Ancak i900 deki panoramik cekim modu cok iyiydi.
3. Maillere erisim cok daha rahat ancak iPhone activesync ile sadece Inbox i es zamanli alabiliyor, diger folderlari acinca cekmeye basliyor. i900 de ise tum folder lari eszamanli alabiliyorduk.
4. Uygulama olarak iPhone cok daha genis ve kullanisli bir arsive sahip, aksi iddia edilsede durum boyle. WM icin daha fazla secenek oldugunu soyleyenlere guluyorum artik.
5. iPhone oyunlari cok daha eglenceli ve bende eglenceli bir alet istiyorum. Gülümseme
6. iPhone uzerinden notebook unuzu internet e cikarmak cok kolay iPhoneModem yazilimi ile gayet hizli cikis yapiliyor. i900 den cok daha hizli surf yapabiliyorum.
7. iPhone un ses kalitesi cok cok cok daha iyi.
8. Ekran sadece parmak dokunusunu algiladigi icin cepte yanlislikla arama vs. imkani yok.
9. MMS gonderimi icin heryerde bulunabilen yazilim kolaylikla yuklenebiliyor.
10. IM+ ile MSN, ICQ, YAHOO! vb. messaging yazilimlarini kullanabiliyorsunuz.
11. WM icin program aramak yerine AppStore dan 0.99$ dan istediginiz yazilimi indirebilmek cok daha konforlu.
12. Yedekleme cok cok rahat.
13. iPhone a gonderdiginiz mp3, video, xls vs dosyalarinizi 3rd party yazilimlarla i900 den daha hizli sekilde pc ye aktarabilirsin

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: